Beleving – Laat mensen iets doen waarbij ze onmiddellijk hun meerwaarde voelen

De warmste week vrijwilliger komt voor een afgebakend engagement. Zorg voor een direct zichtbaar effect. ‘Ik heb mijn steentje bijgedragen’. Of nog beter ‘Ik heb mee het verschil gemaakt.’

Hoe zichtbaarder het effect van wat de warmste week vrijwilliger bijdraagt, hoe groter de kans dat er een klik ontstaat met je organisatie.

Aankomende vrijwilligers willen een meerwaarde bieden in de beperkte tijd dat ze er zijn. Niks nieuws onder de zon zou je zeggen?

We merken echter een wereld van verschil tussen projectmatige initiatieven en de organisaties die mensen willen inzetten in grotere werkingen en systemen.


Because everyone can make a difference in one single day

Projecten die zich richten naar afgebakende engagement met direct zichtbaar effect zijn magneten voor de hedendaagse vrijwilliger.
Denken we aan de 11.11.11 trails, de vogeltelweekends van natuurpunt, de schrijf ze vrij campagnes van Amnesty, de 1000 km. Van Kom op, ….
Voorbeelden van historisch verankerde organisaties die er toch in slagen om een bijdrage zeer concreet en tastbaar te maken, met een saus van beleving.


World Cleanup day is een inspirerend voorbeeld van hoe je het perfect vertaalt in je organisatie

Wil je meer tips?

Zorg er met onze 9 tips voor dat de warmste week vrijwilliger met meer goesting naar huis gaat dan hij is toegekomen.

Koen Vermeulen
Koen Vermeulen

Engagement waar de trots van afspat, daar werken we aan!
Bij vrijwilligers, beroepskrachten én organisaties

Delen
Delen

Meer berichten

Goesting gekregen?

We zetten je graag in beweging.