Ben je klaar voor vrijwilligers van de warmste week?

zorg er met onze 9 tips voor dat de warmste week vrijwilliger met meer goesting naar huis gaat dan hij is toegekomen.
9 tips

Voor wie geef jij alles?. 
Dé hamvraag van de Warmste Week die de komende maand aan elke burger knaagt en je triggert in beweging te komen. 
Voor het eerst kan je niet enkel geld inzamelen, je kan je ook inzetten als vrijwilliger bij een goed doel. Vrijwilligerswerkwerkt kiest geen goed doel, wij willen alles geven voor elke burger die zich inzet als vrijwilliger tijdens de warmste week.

We bieden iedere organisatie 9+1 tips aan om te zorgen dat vrijwilligers die éénmalig komen helpen in jouw organisatie zich meteen thuis voelen in jouw werking.

De warmste week vrijwilligers die voor het eerst binnenkomen in je organisatie zijn van groot belang voor je werking. Het zijn potentiële vrijwilligers die nieuwe energie kunnen binnenbrengen én het zijn ook ‘passanten’ die zullen vertellen hoe het is geweest.

De warmste week geeft jullie de unieke kans om bewust met deze aankomende vrijwilligers om te gaan. Laten we het op zijn sterkst aanpakken!

We markeren deze binnenkomers best met fluo (denkbeeldig uiteraard!). Wat in fluo staat, valt immers op én het krijgt onze volle belangstelling. We geven onze volledige aandacht bij het eerste contact zodat de mogelijke vrijwilliger zich goed voelt bij ons.

De eerste focus ligt vooral op de fijne beleving van de vrijwilliger en pas dan op de taak die hij of zij uitvoert.

Of anders gezegd; zorg er met onze 9 tips voor dat de warmste week vrijwilliger met meer goesting naar huis gaat dan hij is toegekomen.

Koen Vermeulen
Koen Vermeulen

Engagement waar de trots van afspat, daar werken we aan!
Bij vrijwilligers, beroepskrachten én organisaties

Delen
Delen

Meer berichten

Goesting gekregen?

We zetten je graag in beweging.