vrijwilligers post corona

Surfen op de Coronagolven

17 februari 2022

digitaal

1 dagdeel

Doel

Na het volgen van deze opleiding heb je zicht op de tendensen, valkuilen en uitdagingen die de coronaperiode met zich meebrengt en weet je hoe je hiermee aan de slag kan. Vanuit een bewuste aanpak brengen we je organisatie terug in beweging en focussen we op het verbinden met jouw vrijwilligers.

Herken je dit?

  • Lukt het niet goed om te connecteren met je vrijwilligers?
  • Bereik je moeilijk jouw vrijwilligers?
  • Weet je niet goed hoe je jouw vrijwilligerswerking terug opstart?
  • Is het moeilijk om bij de (her)opstart prioriteiten te leggen?
  • Weet je niet goed hoe je terug beweging in jouw organisatie brengt?

Ben je op zoek naar?

  • Inzichten om jouw werking na de coronaperiode terug op te starten?
  • Concrete tips om met jouw vrijwilligers in contact te blijven?
  • Voorbeelden die aantonen hoe het wel kan?
  • Een tool om beweging en beleving in jouw organisatie te brengen?

Inhoud

Het afgelopen anderhalf jaar kregen heel wat burgers de ruimte om even stil te staan bij hun job en vrije tijd én hoe ze dit willen invullen. Ook hun vrijwillige engagementen worden vanuit dit opzicht herdacht. Herstarten na deze coronaperiode is dus niet louter de draad terug oppikken, het is geen verderzetting van 12 maart 2020.

In deze online sessie gaan we uit van een bewuste  aanpak en beantwoorden we de vraag ‘hoe creëer je terug verbinding na  deze coronaperiode?’.

We bundelen de ervaringen die Vrijwilligerswerkwerkt samen met haar klanten het voorbije anderhalf jaar opdeed tot verschillende tendensen en inzichten. Naast verschillende tips, bieden we je ook een hands-on tool aan die jouw vrijwilligerswerking in én rondom versterkt, na het volgen van deze sessie is deze tool meteen inzetbaar.

Voor wie?

Deze opleiding staat open voor zowel beginners als meer ervaren coördinatoren van het vrijwilligerswerk.

Begeleiding

Margot Meys staat reeds jaren met beide voeten in het vrijwilligerswerk.  Als vrijwilligerscoördinator binnen een lokaal bestuur werkte ze een vrijwilligersbeleid uit dat momenteel als voorbeeld dient voor vele andere organisaties en lokale besturen.  Sinds een jaar is Margot eveneens vaste medewerker bij Vrijwilligerswerkwerkt en bouwt ze mee aan onze kaders.  Zij brengt deze dan ook graag over op haar eigen enthousiaste en interactieve manier.

Praktisch

Digitaal

17 februari 2022

95 euro incl. btw 21%, 78,51 euro, excl. btw.
Duur: halve dag
Tijdstip: 9u.30 – 12u

Sluit Menu