vrijwilligers post corona

Breng jouw vrijwilligers na Corona terug in beweging

29 juni 2021

digitaal

14 september 2021

digitaal

1 dagdeel

Doel

Na het volgen van deze opleiding heb je zicht op de tendensen, valkuilen en uitdagingen die de post coronaperiode met zich meebrengt en weet je hoe je hiermee aan de slag kan. Vanuit een bewuste aanpak brengen we je organisatie terug in beweging en focussen we op het verbinden met jouw vrijwilligers.

Herken je dit?

  • Lukt het niet goed om te connecteren met je vrijwilligers?
  • Bereik je moeilijk jouw vrijwilligers?
  • Weet je niet goed hoe je jouw vrijwilligerswerking terug opstart?
  • Is het moeilijk om bij de (her)opstart prioriteiten te leggen?
  • Weet je niet goed hoe je terug beweging in jouw organisatie brengt?

Ben je op zoek naar?

  • Inzichten om jouw werking na de coronaperiode terug op te starten?
  • Concrete tips om met jouw werking post-corona aan de slag te gaan?
  • Voorbeelden die aantonen hoe het wel kan?
  • Een tool om beweging en beleving in jouw organisatie te brengen?

Inhoud

Het afgelopen anderhalf jaar kregen burgers de kans om even stil te staan bij hun job en vrije tijd én hoe ze dit willen invullen. Ook hun vrijwillige engagementen worden vanuit dit opzicht herdacht.
Herstarten na deze coronaperiode is dus niet louter de draad terug oppikken, het is geen verderzetting van 12 maart 2020.

In deze online sessie gaan we uit van een bewuste post-corona aanpak en beantwoorden we de vraag ‘hoe creëer je terug verbinding na deze coronaperiode?’.

We bundelen de ervaringen die Vrijwilligerswerkwerkt samen met haar klanten het voorbije anderhalf jaar opdeed tot verschillende tendensen en inzichten. Naast verschillende tips, bieden we je ook een hands-on tool aan die jouw vrijwilligerswerking in én rondom versterkt, na het volgen van deze sessie is deze tool meteen inzetbaar.

Voor wie?

Deze opleiding staat open voor zowel beginners als meer ervaren coördinatoren van het vrijwilligerswerk.

Begeleiding

Koen Vermeulen heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van zowel vrijwilligers als professionele medewerkers. Hij geeft lezingen en begeleidt processen binnen organisaties. Koen werkt rond vrijwilligersthema’s alsook rond organisatieontwikkeling en leiderschap.

Lies Cappoen heeft misschien geen 25 jaar ervaring op haar teller staan maar onervaren is ze evenmin. De basisprincipes van een solide en sterke vrijwilligerswerking neemt ze zowel vanuit haar privé als professionele context mee. Ondertussen vond zij haar plaats bij Vrijwilligerswerkwerkt als procesbegeleider.

Samen deden ze het afgelopen jaar heel wat ervaring op in het ondersteunen en coachen van Vrijwilligerswerkingen tijdens de Coronaperiode. Vanuit praktijkvoorbeelden nemen ze jullie mee in dit post-coronaverhaal.

Praktisch

Digitaal

29 juni 2021

95 euro incl. btw 21%, 78,51 euro, excl. btw.
Duur: halve dag
Tijdstip: 9u.30 – 12u

Digitaal

14 september 2021

95 euro incl. btw 21%, 78,51 euro, excl. btw.
Duur: halve dag
Tijdstip: 9u.30 – 12u

Sluit Menu