Cijfers 2016

  • Aantal tevreden deelnemers: 5632
  • Aantal opdrachten: 278
  • Aantal lezingen: 28
  • Aantal opleidingen in open aanbod: 46
  • Aantal opleidingen in company: 134

Bekijk de groei van Vrijwilligerswerkwerkt.be

Bekijk ook onze tevreden klanten.
Lees meer

Koen Vermeulen

Koen Vermeulen startte als vrijwilliger in 1990.

Alles begon als leider binnen de plaatselijke jeugdbeweging. Als gedreven leider werd hij groepsleider, daarna stichtend lid van de lokale jeugdraad, vervolgens trekker van een lokale NGO werking, …
De toon was gezet; gedreven in vrijwilligerswerk.

Koen Vermeulen is sinds 1996 beroepshalve actief als organisator van vrijwilligerswerk.

Vier jaar werkte hij als provinciaal vrijgestelde binnen het jeugdwerk. Het begeleiden van lokale afdelingen en het ontwikkelen van opleidingspakketten voor lokale kern- en leidingsgroepen was de centrale opdracht.

Sinds 2000 is Koen Vermeulen actief binnen Vzw Kompas. Hier neemt hij meerdere verantwoordelijkheden op vanuit verschillende functies. De constante is de uitbouw van de vrijwilligerswerking ‘Vonk!’. Niet enkel het begeleiden van vrijwilligers staat centraal in zijn job, ook het begeleiden van professionele medewerkers is een belangrijk onderdeel van zijn takenpakket.

Koen Vermeulen is sinds 2009 actief als trainer/consultant vrijwilligersbeleid.

Koen Vermeulen start in 2009 als trainer vrijwilligerswerk voor de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk. Hij legt zich toe op de ondersteuning van organisaties die werk willen maken van vrijwilligerswerk. Meer en meer ervaart hij de nood aan opleidingspakketten met betrekking tot vrijwilligersbeleid. Al snel ontstaat een evoluerend pakket aan opleidingen waarbij 1 thema centraal staat; ‘De kwaliteitsvolle ondersteuning van vrijwilligers in de meest diverse organisaties.’

In 2011 wordt de vennootschap Koen Vermeulen Comm. V. opgestart.

Vanuit deze vennootschap wil Koen Vermeulen zich toeleggen op de breedheid van het thema. Naast de interactieve workshops worden ook lezingen en procesbegeleidingen opgestart. Sinds 1 juli 2013 zet Koen Vermeulen de stap naar een fullt-time engagement als zelfstandig trainer/coach binnen het vrijwilligerswerk. Hij zette een punt achter zijn loopbaan binnen de welzijnssector om zich volop te focussen op de ondersteuning van het vrijwilligerswerk.

Quote

“Het verhaal dat enkele jaren terug startte met een workshop hier en daar is uitgemond in een passie waar ik nu elke dag mee bezig kan zijn. De mond aan mond reclame deed zijn werk en het steeds uitbreidend klantenbestand zorgde ervoor dat ik een keuze moest maken. Ik besloot mij te focussen op vrijwilligerswerk met als doel het ontwikkelen van een kennis- en expertisepunt van waaruit vrijwilligerswerk op een professionele kan begeleid en ondersteund worden.”